Škoda Auto rozšíri výrobu v Kvasinách o nové terénne vozidlo

11.03.2014 Celý región

Praha 11. marca (TASR) - Česká automobilka Škoda Auto rozšíri výrobu vo svojom závode v Kvasinách. Denník Mladá fronta Dnes (MF DNES) zistil, že koncern Volkswagen tam bude vyrábať terénne vozidlo pod svojou značkou a tiež pre španielsky Seat. V automobilke tak pribudnú stovky nových pracovných miest a ďalšie tisícky zamestnancov prijmú jej dodávatelia, uviedol MF DNES na svojej internetovej stránke.

Noviny konštatujú, že nemecký koncern Volkswagen dal prednosť Škode pred španielskou automobilkou Seat, ktorú tiež vlastní.

Začiatok výroby vozidla s pracovným názvom Snowman je naplánovaný na koniec budúceho roka a model pod značkou Seat sa začne vyrábať o pár mesiacov neskôr.

S vedením Volkswagenu má v piatok 14. marca rokovať v nemeckom Wolfsburgu premiér ČR Bohuslav Sobotka, ktorý minulý víkend v Českej televízii hovoril o šanci na ďalšie rozšírenie výroby v Škode Auto.

V závode v Kvasinách sa v súčasnosti vyrábajú modely Superb, Yeti a Roomster. Továrni pritom ešte nedávno hrozilo obmedzenie produkcie.

Informáciu o rozšírení závodu MF DNES potvrdilo niekoľko od seba nezávislých zdrojov. A hovorca Škody Auto Jozef Baláž ju nevyvrátil - finálne rozhodnutie podľa neho však ešte nepadlo.

Optimizmus naznačuje aj odborársky boss Jaroslav Povšík. "Zatiaľ len opatrne šepkáme a nechceme výsledok zakríknuť," uviedol.

K ďalšej investícii v Česku presvedčili Volkswagen predovšetkým tamojšie nižšie mzdy a dobré skúsenosti s českými zamestnancami. Koncern má veľké ambície, do roku 2018 chce byť najväčším výrobcom áut nielen v Európe, ale aj vo svete.
 

Vyberte región